Volvo S90 și V90 primesc versiuni cu sisteme de propulsie mild-hybrid

Constructorul auto suedez Volvo informează că a efectuat o serie de actualizări asupra sedanului S90, precum și a break-urilor V90 și V90 Cross Country. Mașinile dispun acum nu doar de un design exterior restilizat, ci și de un nou sistem audio furnizat de Bowers and Wilkins.

În plus, ca parte a strategiei de electrificare a întregii linii de produse, Volvo extinde numărul variantelor echipate cu tehnologii de propulsie mild-hybrid de 48 de volți. Lansate inițial în structura SUV-urilor XC90 și XC60, în cursul anului trecut, sistemele mild-hybrid sunt disponibile acum și pentru celelalte mașini din cadrul seriilor 90 și 60. Mai mult decât atât, V90 Cross Country este prima versiune electrificată din istoria liniei Cross Country.

Tehnologiile mild-hybrid dezvoltate de Volvo promit o diminuare cu până la 15% a consumului mediu de combustibil și a emisiilor de CO2 în condiții normale de rulare.

În materie de design exterior, modelele S90, V90 și V90 Cross Country beneficiază acum de bare de protecție restilizate și de proiectoare de ceață complet noi. De asemenea, versiunile break pun la dispoziția clienților o semnătură luminoasă diferită în partea din spate, o gamă mai variată de jante și un număr mai mare de nuanțe pentru caroserie.

La interior, mașinile primesc un sistem audio Bowers and Wilkins cu un amplificator de sunet îmbunătățit, la care se adaugă tehnologia de curățare a aerului Advanced Air Cleaner cu senzor de particule PM 2.5. Totodată, Volvo amintește de de funcția de încărcare wireless a telefoanelor mobile și de prizele de 12 volți pe care le-a înlocuit cu două port-uri USB-C.

Comments are closed.