Volvo a început producția vehiculului electric C40 Recharge în Belgia

Marca suedeză Volvo informează că a demarat asamblarea celui mai nou model electric din gama sa – C40 Recharge – în cadrul uzinei din Gent, Belgia. Acesta este cel de-al doilea vehicul 100% electric lansat până acum de Volvo și primul dintr-o serie de automobile programate să ajungă pe piață în următorii ani. Mai exact, compania, își propune să vândă doar mașini electrice începând din 2030, iar din 2040 să devină complet neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2.

Uzina din Gent este un pilon important în strategia de electrificare a firmei Volvo. Acolo este construit și SUV-ul electric XC40 Recharge, capacitatea totală de producție a fabricii fiind de 135.000 de automobile electrice pe an.

„C40 Recharge este o mașină ce reprezintă viitorul nostru. Operațiunile noastre de producție și strânsa colaborare cu furnizorii sunt elemente cheie către atingerea obiectivelor de electrificare și neutralitate față de mediu. Uzina din Gent este pregătită pentru un viitor complet electric și va fi o parte importantă din rețeaua noastră industrială globală în anii care vor urma”, a declarat Javier Varela, vicepreședintele Volvo responsabil de operațiunile industriale și asigurarea calității.

C40 Recharge își propune să îmbine avantajele unui SUV cu un design exterior atractiv. El este primul model din portofoliul Volvo care nu include elemente din piele la interior. În plus, la fel ca în cazul versiunii XC40 Recharge, clienții au posibilitatea de a alege dintr-o serie de tehnologii avansate de infotainment dezvoltate în colaborare cu experții Google și bazate pe sistemul de operare Android. În materie de propulsie, șoferii au la dispoziție două motoare electrice – unul instalat pe puntea față și celălalt amplasat pe axul spate – alimentate de o baterie de 78 kWh capabilă să garanteze o autonomie de aproximativ 440 km.

Comments are closed.