Volkswagen vrea să includă o derivată GTX în gama vehiculului inspirat de noul concept ID. Life

Cu ocazia ediției din acest an a Salonului Auto Internațional de la München, compania Volkswagen a prezentat oficial un nou prototip cu motorizare 100% electrică pe care intenționează să îl transforme într-un model de serie. În plus, este luată în considerare posibilitatea de a crea și o versiune GTX a viitorului crossover, care să debuteze în 2025, pentru a le oferi clienților mai multă putere, un șasiu mai sportiv și o serie de modificări de natură estetică.

Informația a fost dezvăluită de Klaus Zellmer, directorul de vânzări și marketing al mărcii germane, în cadrul unui interviu acordat de curând publicației britanice Auto Express,care a mai spus că emblema GTX se va regăsi în linia fiecărui model din familia ID.

Volkswagen își propune să implementeze o strategie diferită în ceea ce privește viitoarele modele electrice incluse în portofoliul său. În loc să comercializeze mașini disponibile cu un număr mare de specificații încă din fabrică, linia de produse va fi ceva mai uniformă, iar clienții vor achiziționa un vehicul de bază pe care îl vor putea personaliza apoi prin intermediul actualizărilor software over-the-air. În acest fel va fi simplificată gama fiecărui automobil și vor fi reduse costurile de producție.

„Va trebui să vedem dacă tehnologia bateriilor va fi capabilă să livreze performanțele promise de o versiune GTX. Dacă va fi așa, atunci vom păstra un număr limitat de variante de motorizare. Dacă nu, atunci va trebui să instalăm o baterie mai mare și un motor diferit”, a subliniat Klaus Zellmer.

În forma conceptuală, ID. Life beneficiază de un propulsor electric în stare să dezvolte 228 CP, are un sistem de tracțiune față și oferă o autonomie de aproximativ 400 km.

Puteți citi aici și alte informații despre noul concept Volkswagen ID. Life.

Comments are closed.