Volkswagen va transforma conceptul ID.X într-un model de serie

Ralf Brandstatter, CEO-ul constructorului auto german Volkswagen, a confirmat că s-a luat decizia de a se dezvolta o versiune de producție a conceptului electric ID.X, iar noul vehicul va intra pe linia de asamblare sub denumirea ID.3 GTX.

Însă modelul de serie nu va avea performanțe la fel de ridicate precum cele ale prototipului dezvăluit în urmă cu scurtă vreme, așa cum era de așteptat. Despre conceptul ID.X se știe că dispune de două motoare electrice în stare să genereze 329 CP, care vin însoțite de un pachet de baterii cu o capacitate de 77 kWh. În schimb, modelul ID.3 GTX ar putea fi echipat cu același sistem de propulsie folosit și de ID.4 GTX, în structura căruia livrează un total de 295 CP. Totodată, datorită greutății reduse, noul automobil va reuși să accelereze de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 6,2 secunde.

„Decizia a fost luată. Avem ID.4 GTX și va urma ID.3 GTX. Conceptul ID.X a fost creat pentru a arăta ce se poate face. Am avut la dispoziție platforma MEB și am adăugat tracțiunea integrală specifică derivatelor GTX. Vom integra un motor de performanță pe puntea spate pentru o accelerație mai bună și mai multă viteză. Lucrăm acum la ID.3 GTX”, a declarat Brandstatter pentru publicația britanică Auto Express.

Nu se știe deocamdată când va fi lansat oficial noul hatchback electric ID.3 GTX, însă este sigur faptul că debutul nu va avea loc mai devreme de începutul anului viitor.

Citiți aici și alte informații despre conceptul Volkswagen ID.X.Comments are closed.