Volkswagen va opri producția modelului Beetle în 2019

Divizia americană a companiei germane Volkswagen a anunțat oficial că, în iulie 2019, va fi stopată asamblarea legendarului automobil Beetle, care se desfășoară în cadrul uzinei din Puebla, Mexic.

Pentru a marca despărțirea de vehiculul aflat la cea de-a treia generație, Volkswagen lansează două versiuni speciale – Final Edition SE și Final Edition SEL – echipate cu același motor TSI de 2 litri care dezvoltă 174 CP și un cuplu de 250 Nm, în combinație cu transmisia automată cu șase rapoarte.

Decizia vine ca o consecință a strategiei de micșorare a portofoliului ce este implementată de Volkswagen începând din anul 2015, odată cu preluarea funcției de conducere de către Herbert Diess. Printre motive se numără atât migrația clienților către SUV-uri și crossovere, cât și planul companiei germane de a-și concentra eforturile într-o mare măsură asupra mașinilor cu propulsie electrică.

Volkswagen Beetle a apărut în Germania, în 1938, fiind creat de Ferdinand Porsche. Versiunea modernă a debutat în 1998 și au fost vândute de atunci peste 500.000 de exemplare la nivel global.

Comments are closed.