Volkswagen va lansa o versiune de performanță a modelului electric ID.3

Noul automobil cu propulsie 100% electrică Volkswagen ID.3 va primi o variantă de înaltă performanță R, până la sfârșitul anului 2024, care va dispune de tracțiune integrală și va promite o accelerație mai rapidă decât cea a actualului Golf GTI.

„Dacă există un viitor pentru gama R, atunci el trebuie să fie electric. Este foarte simplu. Acest lucru nu se va întâmpla anul viitor pentru că trebuie să definim ce înseamnă R în lumea electrică”, a declarat Jurgen Stackmann, directorul de vânzări al companiei Volkswagen, pentru publicația Autocar.

Între timp, va fi lansat pe piață un alt vehicul electrificat de înaltă performanță, mai exact varianta plug-in hybrid Touareg R.

„În mod evident cuvântul R ne face să ne gândim la un motor cu ardere internă care livrează un nivel ridicat al puterii, astfel că am hotărât să trecem mai întâi la sistemele plug-in hybrid și apoi să ajungem de tehnologiile electrice. Trebuie să stabilim foarte repede care este viziunea noastră electrică”, a adăugat Stackmann.

Cât despre versiunea ID.3 R, oficialul Volkswagen a spus că ea trebuie să îmbine autonomia ridicată cu performanțele sporite, fără niciun compromis.

Comments are closed.