Volkswagen România anunță extinderea parteneriatului cu Renovatio

Compania Volkswagen informează că a hotărât să extindă acordul semnat cu Renovatio, dezvoltatorul primei rețele publice de stații de alimentare destinată vehiculelor electrice din România, prin includerea stațiilor de încărcare instalate la dealerii proprii în rețeaua Renovatio e-charge.

Mobilitatea electrică este una din direcțiile strategice ale mărcii, ca o soluție de decarbonizare a transportului urban. Începând cu a doua jumătate a anului, clienții noi Volkswagen vor avea acces gratuit în toate stațiile rețelei e-charge timp de 1 an de zile, în limita a 10.000 km.

Rețeaua Renovatio e-chage se va extinde în următorii trei ani cu cel puțin 70 de noi stații de încărcare rapidă, iar Volkswagen va pune la dispoziție un model cu propulsie alternativă, e-Golf, pentru a însoți echipele Renovatio pe întreg parcursul proiectului și a oferi ajutor în operațiunile de instalare și testare a stațiilor de încărcare.

Începând cu anul 2017, Renovatio este implicată într-un parteneriat care vizează construcția a 69 de stații de încărcare rapidă (50 kW DC) si 4 ultra-rapidă (minimum 150 kW DC) în România și Croația. În țara noastră, proiectul prevede instalarea unui număr de 56 de stații de încărcare noi, dintre care trei vor permite o încărcare ultra-rapidă. Proiectul este co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul CEF Transport, iar Volkswagen este unul dintre susținătorii acestui proiect.

„Nu ne rezumăm doar la a comercializa autovehicule electrice. Considerăm că este datoria noastră să ne implicăm în dezvoltarea infrastructurii. Încă din 2015 am instalat la sediul nostru prima stație fast charge 50 kW din România, cu acces gratuit pentru clienții Volkswagen. Renovatio este de trei ani un partener de încredere care a făcut eforturi uriașe pentru dezvoltarea infrastructurii pentru vehicule electrice. Ne bucurăm să le putem fi alături”, a declarat Bogdan Florea, Brand Manager Volkswagen. „Fără îndoială, mașinile electrice sunt soluția de mobilitate a viitorului; deși piața este încă la început, ne așteptăm ca acest segment să crească exponențial în următorii ani”, a adăugat el.

Pentru anul 2018, Porsche România și-a propus să livreze 500 autovehicule electrice și să continue instalarea stațiilor de încărcare pentru autovehiculele electrice în rețeaua proprie, astfel încât în cel mult doi ani, toți dealerii Porsche România să ofere soluții de încărcare. În prezent, în reţeaua de distribuitori ai mărcii Volkswagen există 18 puncte de încărcare, disponibile atât prin cei opt parteneri de mobilitate electrică şi plug-in hybrid, cât şi prin punctele proprii. Aceste stații de încărcare vor intra în rețeaua Renovatio în viitorul apropiat ele putând fi accesate, gratuit, de către toți clienții Volkswagen, aceeași facilitate fiind extinsă, timp de 1 an de zile, către toți posesorii de vehicule electrice, indiferent de marcă.

„Credem într-un viitor în care mobilitatea electrică va reprezenta principalul mod de transport urban, și nu numai. Am investit și vom continua să investim masiv în dezvoltarea infrastructurii de stații de încărcare pentru vehiculele electrice. Proiectul depus anul trecut în cadrul Programului CEF Transport, și pentru care am primit co-finanțare, ne permite să accelerăm implementările, să acoperim cât mai bine coridoarele principale de transport pan-europene și să fim încrezători că putem atinge ținta noastră de peste 100 puncte de încărcare rapidă până la sfârșitul anului 2020. Un aspect imporatant în cadrul proiectului îl reprezintă interconectarea rețelei Renovatio e-charge cu celelalte rețele din Europa, prin intermediul soluțiilor de e-roaming dar și prin parteneriate bilaterale. Astfel, clienții e-charge se vor bucura de acces la peste 60.000 de puncte de încărcare”, a precizat Alexandru Teodorescu, Managing Partner al diviziei de electro-mobilitate din cadrul grupului Renovatio.

Prima staţie de încărcare rapidă (50 kW DC) din România a fost instalată de Renovatio în anul 2015 la sediul Porsche România, importatorul general Volkswagen.

În cadrul Salonului Internațional de Automobile București Volkswagen a anunțat, de asemenea, că intenționează ca în a doua jumătate a acestui an să lanseze spre comercializare pentru piața din România stații de încărcare penru utilizatorii casnici, produse de către Porsche Holding sub brandul propriu Moon.

Comments are closed.