Volkswagen prezintă noua versiune Golf GTI Clubsport

La scurtă vreme după debutul noii generații Golf GTI, Volkswagen dezvăluie acum varianta Clubsport, mai puternică și mai orientată către performanță, prin intermediul căreia este readusă în atenție o denumire utilizată în trecut pentru o serie de ediții speciale.

Potrivit constructorului auto german, noua mașină oferă o mai bună aderență în viraje, o stabilitate îmbunătățită și deplasări mai plăcute, fără a influența în mod negativ aspectul practic al modelului standard Golf GTI. Derivata Clubsport promite să dezvolte 296 CP și un cuplu maxim de 400 Nm datorită unor ajustări efectuate asupra motorului, cum ar fi instalarea unui sistem modificat de management al propulsorului și a unui nou turbocompresor furnizat de Continental.

Puterea este direcționată către roțile din față prin intermediul unei cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj și șapte rapoarte. Volkswagen susține că vehiculul este mult mai rapid grație acestei transmisii DSG care dispune de trepte scurte de viteză. Drept urmare, accelerarea de la 0 la 100 km/h se realizează în aproximativ 6 secunde, iar viteza maximă atinsă este de 250 km/h.

Pe lângă puterea suplimentară, versiunea Clubsport beneficiază de un șasiu complet modificat și un diferențial electromecanic blocabil în partea din față care înlocuiește sistemul electronic XDS folosit de automobilul standard GTI. Acest diferențial este relaxat în momentul în care se optează pentru un mod de rulare orientat către confort, iar setările devin mai agresive atunci când este activat un mod de deplasare sportiv.

Comments are closed.