Volkswagen pregătește o mașină electrică entry-level

Șeful companiei germane Volkswagen a confirmat că se dorește lansarea unui automobil electric de dimensiuni compacte, poziționat în gamă sub actualul hatchback ID.3.

„Lucrăm deja la aceste concepte. Evident că trebuie să luăm în considerare faptul că segmentele entry-level vor solicita în viitor vehicule cu propulsie electrică, așa că pregătim mai multe concepte”, a declarat Ralf Brandstätter, potrivit revistei britanice Autocar.

Vestea vine la scurtă vreme după ce marca Škoda – parte a grupului Volkswagen – a anunțat că renunță la citadina electrică Citigo-e iV din dorința de a-și concentra resursele pe modelele de dimensiuni mai mari și pe alte mașini capabile să se deplaseze cu zero emisii de noxe.

„Lucrăm la concepte pentru segmentele mai mici. Vom vorbi despre asta în curând. Mașinile din segmentele mai mici sunt importante și foarte interesante pentru noi”, a adăugat Brandstätter.

Seat va începe anul viitor producția versiunii de serie a cvadriciclului electric Minimó. Nu se știe deocamdată dacă și alte brand-uri din cadrul grupului își vor crea vehicule proprii pornind de la modelul spaniol, însă este cert faptul că soluțiile de mobilitate orientate către nevoile clienților urbani reprezintă o prioritate pentru Volkswagen.

„În momentul de față ne concentrăm asupra vehiculelor electrice. Sigur că am studiat toate propunerile și avem câteva concepte gata, dar încă nu am luat o decizie cu privire la apariția lor pe piață”, a mai spus Ralf Brandstätter.

Constructorul auto german vrea să profite la maximum de flexibilitatea platformei MEB, aflată deja la baza modelelor ID.3, ID.4 și Škoda Enyaq iV, cărora li se vor alătura în următorii ani sedanul ID.5, SUV-ul ID.6, monovolumul ID. Buzz și un automobil electric dezvoltat de Ford. În total, Volkswagen își propune să construiască 26 de milioane de mașini complet electrice până în 2029 și să investească în mobilitatea prietenoasă cu mediul înconjurător mai mult de 33 de miliarde de euro.

Comments are closed.