Volkswagen Nivus va avea și o versiune pentru Europa

Constructorul auto german Volkswagen a prezentat la sfârșitul săptămânii trecute un nou crossover compact, denumit Nivus, adresat în primul rând clienților din America de Sud și Mexic. Însă noul vehicul va ajunge și în unele regiuni din Europa, începând din 2021.

Nivus este poziționat în gamă foarte aproape de modelul T-Cross, dar are dimensiuni ceva mai mari decât acesta din urmă și se diferențiază prin plafonul înclinat destul de puternic în partea din spate, asemenea unui coupé. La baza lui se află aceeași platformă MQB A0 utilizată și de automobilul Taigun, creat special pentru piața din India, notează revista britanică Autocar.

Noul crossover Nivus beneficiază de un sistem de infotainment dezvoltat în Brazilia și botezat Volks Play. Tehnologia vine însoțită de un ecran HD cu diagonala de 10 inch, despre care compania producătoare susține că este durabil și rezistent la apă pentru a putea face față cu brio la drumurile și clima din America de Sud. În plus, mașina dispune de funcții precum Adaptive Cruise Control, Autonomous Emergency Braking și Keyless Entry, la care se adaugă sistemul capabil să detecteze oboseala șoferului.

Nu se știe deocamdată cu exactitate când va ajunge noul Volkswagen Nivus în Europa, dar se presupune că numai clienții din țările estice se vor bucura de noul crossover compact al grupului german.

Comments are closed.