Volkswagen ID. Space Vizzion va intra în producția de serie în 2021

Compania germană Volkswagen a ales ediția din acest an a Salonului Auto de la Los Angeles pentru a dezvălui cel de-al șaptelea membru al familiei electrice ID, inclus într-un segment complet nou. Este vorba despre ID. Space Vizzion, care se alătură conceptelor ID., ID. Crozz, ID. Buzz, ID. Vizzion, ID. Buggy și ID. Roomzz.

Automobilul ID. Space Vizzion își propune să prefigureze un break al viitorului care combină aerodinamica specifică unui Gran Turismo cu spațiul interior generos al unui SUV. Din punct de vedere stilistic, el respectă ADN-ul gamei ID., însă dispune de un caracter independent și progresiv.

„Până acum, prin intermediul familiei ID. am arătat ce vehicule electrice pot fi lansate în toate categoriile cunoscute. Însă cu ID. Space Vizzion creăm un segment electric nou”, a declarat Klaus Bischoff, directorul de design al mărcii Volkswagen.

Conceptul ID. Space Vizzion se bazează pe arhitectura MEB și exploatează la maximum posibilitățile tehnice ale mobilității electrice pentru a garanta o autonomie ridicată (de până la 590 km, conform standardelor WLTP), performanțe dinamice superioare și un nou nivel de digitalizare.

Volkswagen va prezenta forma de producție a vehiculului ID. Space Vizzion spre finalul anului 2021. Noul model va fi disponibil în mai multe variante, atât în Europa, cât și în America de Nord și China.

Comments are closed.