Volkswagen ID.5 va fi comercializat doar în Europa

Cel de-al treilea model complet electric din familia ID. a constructorului auto german Volkswagen va adopta forma unui SUV cu elemente de coupé și va fi disponibil doar pe teritoriul Europei.

Informația a fost dezvăluită de Thomas Ulbrich, șeful diviziei responsabile de mobilitatea electrică din cadrul Volkswagen, care a precizat că noul model ID.5 va fi lansat spre vânzare în anul 2021.

Compania germană a prezentat în 2017 două concepte care aveau rolul de a oferi indicii despre designul viitorul SUV electric, primul dintre ele fiind expus la Salonul Auto de la Shanghai, iar cel de-al doilea fiind prezentat câteva luni mai târziu, la Frankfurt.

Thomas Ulbrich susține că Volkswagen nu plănuiește să lanseze vehiculul ID.5 în afara Europei, notează publicația Automobilwoche, citată de Automotive News Europe. La nivel global va fi comercializat SUV-ul ID.4, de la care se așteaptă să aducă vânzări globale de 500.000 de unități în 2025. Acesta va fi primul model electric din gama Volkswagen disponibil la nivel global care va fi construit simultan pe trei continente diferite. ID.4 este produs, în momentul de față, în cadrul uzinei din Zwickau, Germania, urmând ca producția să fie extinsă în viitor și către fabricile din Anting și Foshan (China), respectiv cea din Chattanooga (SUA).

Comments are closed.