Volkswagen ID.3 a obținut maximul de 5 stele la testele Euro NCAP

Modelul 100% electric Volkswagen ID.3 a primit calificativul maxim de 5 stele în urma celor mai recente teste de siguranță efectuate de către experții organizației Euro NCAP (European New Car Assessment Programme). Primul vehicul de serie bazat pe arhitectura MEB a primit punctaje ridicate la toate aspectele vizate de aceste verificări, inclusiv pentru protecția asigurată ocupanților adulți (87%), copiilor (89%) și pietonilor (71%), cât și pentru sistemele de siguranță (88%).

Prin intermediul familiei electrice ID., constructorul auto german vrea să le ofere clienților mașini cu un design inteligent, identitate proprie și tehnologii vizionare. În materie de siguranță, noul ID.3 combină integritatea structurală robustă și cele mai noi tehnologii de asistență cu senzori high-tech pentru a garanta o protecție superioară atât persoanelor aflate în automobil, cât și celorlalți participanți la trafic. Sistemele de evitare a coliziunilor precum AEB sunt incluse în echiparea standard, iar siguranța de după un impact este susținută prin sistemul de frânare Multi-Collision Brake, precum și funcția avansată e-Call.

„ID.3 reprezintă direcția călătoriilor din industria auto în ultimii ani. Criza climatică ne obligă să ne adaptăm la un viitor mai curat, iar mașinile electrice vor deveni o normalitate în următorii ani. Euro NCAP va continua să se asigure că salvarea planetei nu se realizează cu prețul siguranței și sunt fericit să văd că ID.3 nu face compromisuri la acest capitol”, a declarat Michiel van Ratingen, secretarul general al organizației Euro NCAP.

Pe lângă dotările standard, Volkswagen ID.3 oferă și alte sisteme de asistență în mod opțional. Unul dintre ele este Adaptive Cruise Control cu funcție de detectare predictivă a vitezei. De asemenea, tehnologia Travel Assist asigură asistență la viteze de rulare de până la 160 km/h, iar Traffic Jam Assist, Blind Spot Sensor, Rear Traffic Alert, Emergency Assist și Park Assist au rolul de a îmbunătăți și ele experiența fiecărui conducător auto.

Comments are closed.