Volkswagen crede că viitoarea generație de mașini cu motoare termice ar putea fi ultima

 

Grupul german Volkswagen se așteaptă la o scădere treptată a interesului față de automobilele echipate cu motoare ardere internă după ce va lansa următoarea sa generație de vehicule prevăzute cu unități diesel și pe benzină, în anul 2026.

Producătorii auto trebuie să respecte standarde din ce în ce mai dure în privința emisiilor de CO2 cu scopul de a combate efectele schimbării climatice, relatează Automotive News Europe.

„Colegii noștri lucrează la ultima platformă destinată vehiculelor care generează emisii mari de CO2. Renunțăm treptat la motoarele termice până când le vom exclude de tot din gamă”, a declarat Michael Jost, șeful departamentului de strategie al companiei Volkswagen.

Grupul german estimează că va construi, într-o primă etapă, aproximativ 10 milioane de mașini electrice, iar drumul va fi deschis de hatchback-ul I.D. Neo, produs în Germania începând de anul viitor.

În plus, Volkswagen va continua să modifice tehnologiile utilizate de vehiculele cu motoare termice și după debutul viitoarei generații. În unele regiuni ale lumii, unde infrastructura de reîncărcare a bateriilor electrice nu va fi dezvoltată suficient, vor fi oferite câteva mașini cu propulsoare diesel și pe benzină și după anul 2050, a precizat Michael Jost.

Comments are closed.