Volkswagen are de gând să producă mașini electrice mai mici decât ID.3

Ralf Brandstätter, CEO-ul Volkswagen, a declarat că firma pe care o conduce își propune să construiască două modele electrice de mici dimensiuni care vor fi incluse în familia ID. În acest scop va fi dezvoltată o nouă versiune a platformei MEB, dedicată automobilelor echipate cu pachete de baterii de până la 45 kWh.

Conform publicației britanice Autocar, Volkswagen plănuiește să utilizeze această arhitectură atât pentru un supermini botezat ID.1, cât și pentru un hatchback de clasă compactă denumit ID.2, care nu vor ajunge pe piață mai devreme de anul 2023. Cele două modele se vor poziționa la baza gamei electrice, în locul automobilului e-Up, ele fiind axate pe deplasările urbane.

Dezvoltarea unei mașini electrice entry-level se află de multă vreme pe agenda de lucru a mărcii Volkswagen, cu scopul de a-și atinge obiectivele ambițioase de vânzări pe termen lung și a micșora emisiile medii de noxe. „Lucrăm la aceste concepte. Bineînțeles că am luat în calcul că segmentele mici vor solicita modele electrice, așa că pregătim concepte”, a precizat Brandstätter.

Volkswagen își dorește să evidențieze flexibilitatea platformei MEB prin faptul că ea va sta atât la baza hatchback-ului ID.3 și SUV-ului ID.4, cât și a SUV-ului coupé ID.5, sedanului ID.6, monovolumului ID. Buzz și a unui model dezvoltat de Ford. Mai mult decât atât, se așteaptă ca familia ID. să fie extinsă în următorii ani și cu ajutorul unei mașini sport electrice.

Obiectivul grupului german este de a construi în total 26 de milioane de vehicule cu propulsie electrică până în 2029.

Comments are closed.