Volkswagen amână lansarea pe piață a noului Golf

Compania germană Volkswagen a hotărât să amâne lansarea vânzărilor noului Golf până anul viitor deoarece mai are de făcut unele ajutări asupra funcțiilor digitale avansate pe care automobilul le va pune la dispoziția clienților. Cel mai bine vândut model din Europa va oferi o conectivitate permanentă pentru a putea concura și cu mașinile din segmentele superioare.

Tocmai aceste tehnologii avansate au generat o serie de dificultăți în procesul de dezvoltare, astfel că debutul pe piață al noului hatchback de clasă compactă a fost decalat, potrivit unor surse din interiorul companiei și citate de publicația Bild.

Reprezentanții Volkswagen au recunoscut că au intervenit câteva probleme de natură tehnică, dar au negat că ar exista o conexiunie între amânarea lansării și aceste defecțiuni. Noul Golf va ajunge pe piață la începutul anului 2020 deoarece potențialul de vânzări este mai mare în acea perioadă decât înainte de Crăciun, relatează Automotive News Europe.

„Considerăm că este mai bine să îl lansăm anul viitor pentru un impact mai puternic. Nu are legătură cu producția. Este o decizie de vânzări fiindcă nu are rost să pui mașini sub bradul de Crăciun, când nimeni nu acordă prea multă atenție”, a declarat Juergen Stackmann, directorul de marketing și vânzări al mărcii Volkswagen.

Compania germană anunța inițial că producția noului Golf ar fi trebuit să înceapă în iunie 2019, iar apoi dezvăluirea publică a fost programată pentru luna septembrie a acestui an, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt. Până la urmă, evenimentul de la Frankfurt va găzdui debutul variantei de serie a hatchback-ului electric ID., iar prezentarea noului Golf va avea loc după câteva săptămâni.

Comments are closed.