Volkswagen a dezvăluit public noul concept electric ID. Space Vizzion

Ediția din acest an a Salonului Auto de la Los Angeles a marcat debutul oficial al celui de-al șaptelea membru inclus în familia Volkswagen ID. Despre noul vehicul, compania producătoare susține că îmbină designul aerodinamic al unui Gran Turismo cu spațiul interior generos al unui SUV.

Asemenea automobilelor ID., ID. Crozz, ID. Buzz, ID. Vizzion, ID. Buggy și ID. Roomzz, noul ID. Space Vizzion dispune de propulsie complet electrică. În plus, el se mândrește cu un coeficient aerodinamic de numai 0,24, datorită numeroaselor inovații integrate de experții Volkswagen în structura sa.

„Noul ID. Space Vizzion aduce flexibilitatea excepțională, calitatea superioară și designul german într-o nouă eră a mobilității”, a declarat Klaus Bischoff, directorul de design al companiei Volkswagen.

Conceptul este susținut de platforma modulară MEB și vine prevăzut cu o baterie de 82 kWh cu sprijinul căreia este obținută o autonomie de până la 590 km, conform standardelor WLTP. De asemenea, sistemul electric dezvoltă 250 kW și face posibilă accelerarea de la 0 la 100 km/h în 5,4 secunde.

Cum mașinile electrice nu au nevoie de radiator și de un spațiu mare pentru motor, designerii și inginerii Volkswagen au hotărât să își concentreze eforturile către optimizarea aerodinamicii și creșterea autonomiei vehiculului. Drept urmare, experții au decis să integreze o grilă frontală ce facilitează circulația aerului și să opteze pentru blocuri optice extrem de înguste, unite printr-o bară orizontală iluminată.

La interior, conceptul ID. Space Vizzion profită de avantajele arhitecturii MEB și de dimensiunile compacte ale tehnologiei electrice de propulsie pentru a oferi un habitaclu foarte spațios. Materialele întâlnite aici sunt obținute din surse sustenabile, printre ele numărându-se pielea artificială AppleSkin, ce include elemente reziduale provenite de la producția de suc de mere. Totodată, detaliile cromate sunt înlocuite de o vopsea care imită cromul.

Mai mult decât atât, automobilul dispune de un instrumentar de bord digital și un ecran tactil cu diagonala de 15,6 inch prin intermediul căruia sunt controlate toate funcțiile majore ale mașinii.

Conceptul Volkswagen ID. Space Vizzion va primi o variantă de serie către finalul anului 2021, pe care firma germană o va pune la dispoziția clienților din Europa, America de Nord și China.

Comments are closed.