Volkswagen a dezvăluit oficial noul SUV electric ID.4

ID.4 este primul SUV complet electric din gama constructorului auto german Volkswagen, iar rolul său va fi acela de a concura pe cel mai mare segment al pieței globale – clasa SUV-urilor compacte.

SUV-urile se bucură de foarte multă popularitate la nivel mondial. Ele se situează pe primul loc în topul vânzărilor atât în China, cât și în Statele Unite ale Americii, datorită nivelurilor ridicate de vizibilitate, siguranță și confort pe care le oferă. Cota de piață înregistrată de aceste vehicule este în continuă creștere și în Europa, în special când vine vorba despre cele din segmentul compact.

Prin intermediul noului ID.4, Volkswagen pune la dispoziția clienților primul său SUV cu motorizare 100% electrică. Modelul oferă un interior spațios, flexibilitate și toate celelalte beneficii pe care și le-ar putea dori cumpărătorii. Propulsia este asigurată de un motor electric instalat pe puntea spate, capabil să dezvolte 150 kW (echivalentul a 204 CP) și să permită accelerarea de la 0 la 100 km/h în 8,5 secunde, cu o viteză maximă atinsă de 160 km/h. În plus, bateria amplasată sub compartimentul pasagerilor garantează un centru de greutate coborât și are o capacitate de stocare a energiei de până la 77 kWh, astfel că autonomia maximă poate ajunge la 520 km, conform standardelor WLTP.

Apariție dinamică

Exteriorul noului model german are proporții atletice și beneficiază de un design fluid, inspirat din natură. El se mândrește cu un coeficient aerodinamic de numai 0,28 și o gardă la sol de 21 cm, motiv pentru care promite să se descurce la fel de bine pe traseele off-road ca pe străzile urbane. Deplasarea se realizează cu ajutorul unor jante de până la 21 inch, iar printre elementele care se mai remarcă încă de la echiparea de bază se numără blocurile optice prevăzute cu tehnologie LED. Farurile interactive IQ.Light LED matrix sunt disponibile în cazul variantei de top.

Interior spațios

Noul SUV electric are 4,58 metri lungime și se bazează pe arhitectura MEB a grupului Volkswagen. Spațiul interior este împărțit într-o manieră complet nouă între tehnologie și ocupanți, fiind favorizați pasagerii. În funcție de poziția scaunelor din spate, capacitatea de depozitare a bagajelor poate varia între 543 și 1.575 de litri. De asemenea, culorile și materialele sunt moderne, iar conceptul de operare nu depinde de butoane fizice, el bazându-se pe două ecrane tactile cu diagonala de 12 inch.

Viitorul mobilității este electric

După hatchback-ul de dimensiuni compacte ID.3, SUV-ul ID.4 este cel de-al doilea model complet electric inclus de Volkswagen în noua familie independentă ID. Automobilele vor fi comercializate nu doar în Europa, ci și în China și Statele Unite ale Americii, obiectivul companiei germane fiind acela de a investi 11 miliarde de euro în mobilitatea electrică până în anul 2024, ca parte a strategiei Transform 2025+.

Comments are closed.