Volkswagen a dezvăluit oficial noul concept electric ID. Roomzz

Ediția din acest an a Salonul Auto de la Shanghai găzduiește premiera mondială a celui mai nou membru al familiei Volkswagen ID. Este vorba despre conceptul ID. Roomzz, un SUV de aproximativ 5 metri lungime care funcționează cu zero emisii de noxe și este potrivit atât pentru deplasările de familie, cât și pentru cele în scop de afaceri.

ID. Roomzz beneficiază de un design exterior conturat cu ajutorul liniilor omogene observate la precedentele mașini din gama ID și de o configurație complet variabilă a scaunelor, în așa fel încât să se poată adapta dorințelor individuale ale fiecărui pasager, precum și modului de rulare selectat.

Vehiculul dispune de sistemele inovatoare IQ. Drive care îi permit deplasarea autonomă de nivel 4 în momentul în care este ales modul de rulare ID. Pilot. În plus, ID. Pilot permite rotirea scaunelor individuale cu 25 de grade pentru a crea o atmosferă mai potrivită comunicării.

Conceptul ID. Roomzz nu este prevăzut cu un panou de bord convențional, ci cu un volan digitalizat însoțit de un ecran pe care sunt afișate principalele informații de care are nevoie șoferul. Finisajele utilizate la interior nu sunt nici ele obișnuite, Volkswagen alegând ca scaunele să fie acoperite cu un material nou, denumit AppleSkin. Mai mult decât atât, panourile interioare ale ușilor prezintă inserții din lemn, iar sistemul CleanAir are rolul de a purifica aerul din habitaclu.

Noul SUV este propulsat de două motoare electrice în stare să dezvolte 225 kW și să permită accelerarea de la 0 la 100 km/h în 6,6 secunde, precum și atingerea vitezei maxime de 180 km/h (limitată electronic). Unitățile vin alături de o baterie de 82 kWh grație căreia vehiculul cu tracțiune integrală poate oferi o autonomie de până la 450 km, conform standardelor WLTP.

Versiunea de producție a acestui automobil cu trei rânduri de scaune va fi lansată, pentru început, pe piața din China, în anul 2021. Ulterior, ea va ajunge și în alte regiuni ale lumii.

Comments are closed.