Volkswagen a dezvăluit oficial conceptul Tarok

În cadrul ediției din acest an a Salonului Auto Internațional de la São Paulo, compania germană Volkswagen prezintă, în premieră mondială, conceptul unui pick-up de dimensiuni compacte.

Conceptul cu tracțiune integrală Volkswagen Tarok îmbină calitățile progresive ale noii generații de SUV-uri cu versatilitatea unui pick-up de cinci metri lungime. Printre elementele inovatoare ale vehiculului se numără capacitatea mare de încărcare, ce poate fi extinsă și mai mult datorită panoului pliabil amplasat în partea din spate a cabinei duble prevăzute cu patru uși.

Habitaclul dispune de cinci locuri și a fost dezvoltat de la zero, cu ajutorul unui design preponderent digital, care indică direcția urmată pe viitor de Volkswagen în segmentul pick-up. Printre detalii care se remarcă imediat se numără banda de culoare albastră instalată la nivelul bordului, în jurul ecranului ce însoțește sistemul de infotainment și a celui destinat tehnologiei Digital Cockpit.

Propulsia conceptului Tarok este asigurată de un motor TSI de 1,4 litri, cu patru cilindri, care dezvoltă 150 CP și se deplasează cu sprijinul etanolului sau al benzinei și etanolului. Motorul este conectat la o transmisie automată cu șase rapoarte și la un sistem de tracțiune integrală 4Motion.

Volkswagen va lansa în curând, pe piața din Brazilia, o versiune de serie a conceptului Tarok și se gândește deja să ofere modelul și în alte regiuni ale lumii. Clienții vor avea la dispoziție o unitate turbo diesel cu injecție directă de 2 litri care va genera 150 CP.

Comments are closed.