Viitorul supercar hibrid al companiei McLaren se va numi Artura

McLaren anunță că își va demonstra întreaga expertiză acumulată până acum în domeniul dezvoltării sistemelor hibride de propulsie în prima parte a anului 2021, odată cu lansarea noului model de înaltă performanță Artura.

Automobilul va marca începutul unui nou capitol în istoria companiei britanice și va beneficia de pe urma vastelor cunoștințe strânse de-a lungul anilor atât prin construirea mașinilor de stradă, cât și a celor de circuit. Primul model electrificat din portofoliul McLaren a fost hypercar-ul hibrid P1TM, lansat în 2012, căruia i s-a alăturat de curând Speedtail Hyper-GT, despre care se știe că este cel mai rapid vehicul din gamă, cu o viteză maximă atinsă de 403 km/h.

Artura va fi primul supercar de serie inclus în noua linie High-Performance Hybrid (HPH) a brand-ului McLaren. „Fiecare element al modelului Artura este nou – de la platformă la fiecare parte a sistemului de propulsie High-Performance Hybrid, caroserie, interior și interfața destinată șoferului – însă își are originea în deceniile de experiență ale McLaren în dezvoltarea de tehnologii inovatoare pentru mașinile ultra-ușoare de stradă și de curse pentru a ne aduce toată expertiza din electrificare în clasa supercar”, a declarat Mike Flewitt, CEO-ul McLaren Automotive.

Artura va debuta cu un motor V6 twin-turbo pe benzină, combinat cu o unitate electrică, în cadrul noului sistem High-Performance Hybrid, care păstrează avantajele propulsoarelor V8, aducând în plus răspunsuri mai rapide la turații scăzute. Mașina promite că se va putea deplasa în modul complet electric pe durata deplasărilor zilnice prin oraș, la baza aflându-se o arhitectură nouă, optimizată pentru tehnologiile electrificate de propulsie.

Comments are closed.