Viitorul hypercar Mercedes-AMG One este tot mai aproape de producție

Dezvoltarea hypercar-ului Mercedes-AMG One a intrat într-o nouă fază, care îl aduce mai aproape de etapa în care va ajunge pe linia de producție. Mai multe prototipuri ale viitorului model își demonstrează abilitățile în această perioadă pe circuit, în cadrul centrului tehnic din Immendingen.

Este pentru prima dată când liderii ambițiosului proiect au aprobat testarea sistemului hibrid de propulsie capabil să genereze peste 1.000 CP cu ajutorul unui motor V6 de 1,6 litri, preluat și adaptat de la un monopost de Formula 1. Scopul principal este acela de a atinge o nouă dimensiune în materie de dinamică a condusului și performanță pentru un vehicul de stradă.

Adaptarea unui sistem de propulsie utilizat de un monopost de Formula 1 a fost o provocare imensă pentru experții Mercedes-AMG, care au avut responsabilitatea de a se asigura că noua tehnologie se va preta la deplasările zilnice și va permite rularea în modul complet electric. În plus, au fost luate în considerare multe alte aspecte, cum ar fi nivelul de zgomot.

Următoarea etapă în cadrul procesului de dezvoltare a noului hypercar Mercedes-AMG One va consta în testarea pe celebrul circuit de la Nürburgring. Primele exemplare ale impresionantului vehicul sunt programate să ajungă în posesia clienților în anul 2021.

Comments are closed.