Viitorul Ford Focus ST ar putea avea un sistem hibrid de propulsie

+-+

Actuala versiune Ford Focus ST ar putea fi ultima din istorie echipată cu un motor turbo. Potrivit unor informații recente, compania americană analizează posibilitatea de a instala un sistem hibrid de propulsie în structura următoarei generații.

Stefan Muenzinger, șeful diviziei Ford Performance Europe, a declarat de curând pentru publicația australiană CarAdvice că nu are permisiunea de a vorbi despre viitoarele strategii ale mărcii, dar a lăsat să se înțeleagă că hibridizarea noului Focus ST este inevitabilă.

„După cum știți, în Europa sunt multe constrângeri cu privire la emisiile de CO2. Producătorii auto trebuie să respecte standardele, iar acest lucru pune o presiune uriașă asupra întregii flote”, a răspuns Muenzinger în momentul în care a fost întrebat dacă hatchback-urile de înaltă performanță vor fi obligate să treacă la propulsia hibrid sau electrică.

Următoarea generație Focus ST este așteaptată să debuteze pentru cinci sau șase ani. „Așa cum vă puteți imagina, se fac tot felul de studii acum și nu vă pot da prea multe detalii. Vrem să vedem ce le-ar plăcea clienților noștri și ce ar avea sens din perspectiva afacerii. Dar da, un hibrid este luat în considerare, cu siguranță”, a adăugat oficialul Ford.

Stefan Muenzinger a mai spus că s-a luat decizia de a nu mai dezvolta un succesor al hatchback-ului Focus RS din cauza faptului că emisiile sale de CO2 ar afecta media calculată la nivelul întregului portofoliu.

+++

Comments are closed.