Viitoarele mașini electrice din gama Renault vor avea ca sursă de inspirație modele clasice

Luca de Meo, noul director executiv al grupului francez Renault, și-a propus să readucă la viață câteva dintre cele mai populare vehicule din istoria mărcii și să le transforme în automobile cu propulsie 100% electrică, în cadrul planului de reorganizare a companiei.

Informațiile complete despre noua strategie vor fi anunțate în această săptămână, unul dintre obiective fiind acela de reducere a costurilor cu aproximativ două miliarde de euro, notează publicația Automotive News Europe.

Potrivit aceleiași surse, noul plan va presupune lansarea unei variante electrice a mașinilor de mici dimensiuni Renault 4, disponibile pe piață începând din anul 1961. Un prim indiciu în acest sens a fost oferit prin intermediul conceptului e-Plein Air EV, inspirat de aceste modele clasice, pe care marca franceză l-a construit pentru o expoziție desfășurată în anul 2019.

De asemenea, va fi dezvăluită o versiune electrică a modelului Renault 5, denumit și R5 sau Super Cinq, foarte apreciat de public în anii 1970 și 1980.

Pe lângă noile automobile incluse în linia brand-ului principal, grupul francez plănuiește să dezvolte și trei vehicule complet electrice pentru marca Alpine.

Comments are closed.