Viitoarea mașină sport Maserati MC20 va utiliza un motor V6

Constructorul auto italian Maserati a dezvoltat un nou propulsor V6 twin-turbo de 3 litri care va fi capabil să genereze până la 542 CP. Unitatea va fi instalată pentru început în structura viitoarei mașini sport MC20, așteptată să debuteze în toamna acestui an, iar apoi va fi inclusă în echiparea a cel puțin încă trei modele din portofoliul mărcii.

Noul motor V6 twin-turbo va înlocui propulsorul V8 oferit de Ferrari, subliniază publicația Automotive News Europe. Conform acestei surse, printre vehiculele care vor fi puse în mișcare de noua unitate se vor afla versiunile actualizate ale modelelor GranTurismo și GranCabrio. Cel de-al treilea automobil prevăzut cu noul propulsor va fi un crossover mai mic decât Levante, care va fi capabil să livreze maximum 523 CP.

Chiar și varianta standard a noului motor va dispune de o formă de electrificare, dezmințind astfel zvonurile potrivt cărora Maserati ar avea de gând să lanseze un produs hibrid separat. În plus, unitatea V6 twin-turbo va beneficia de o tehnologie inovatoare care va ajuta la îmbunătățirea eficienței și reducerea emisiilor de noxe.

Maserati va avea un program aglomerat în următoarele luni, primul debut aflat pe lista sa fiind cel al noului Ghibli, urmat la scurtă vreme de prezentarea oficială a noilor modele Levante și Quattroporte. Mașina sport MC20 va fi dezvăluită în septembrie, cu o întârziere de aproape patru luni față de planul inițial, din cauza pandemiei de coronavirus. Cât despre noul crossover de mici dimensiuni, lansarea lui este așteptată să aibă loc în 2021.

Comments are closed.