Viitoarea generație Volvo XC90 nu va avea motorizare diesel

Constructorul auto suedez Volvo nu va echipa următoarea generație a SUV-ului XC90 cu propulsoare diesel, ci se va axa doar pe versiuni complet electrice și hibride cu unități pe benzină.

Decizia mărcii Volvo de a renunța la motoarele diesel a început să fie implementată din luna iunie, odată cu debutul noului sedan S60, estimând că jumătate dintre vehiculele pe care le va comercializa în anul 2025 vor fi electrice.

„Trebuie să ne stabilim niște priorități. Nu putem face totul. Așa că, dacă vrem să accelerăm procesul de electrificare, nu putem accepta orice. Din acest motiv S60 nu are o alternativă diesel și nu plănuim să oferim alternative diesel pentru niciuna dintre mașinile noi. Iar XC90 va fi următorul model”, a declarat Håkan Samuelsson, CEO-ul Volvo, pentru publicația britanică Auto Express.

Volvo urmează o cale aparte în materie de electrificare și dezvoltă noi platforme capabile să susțină și tehnologii de propulsie hibridă, pe lângă cele 100% electrice, spre deosebire de alți producători auto care preferă să construiască două arhitecturi distincte.

Noua generație a SUV-ului Volvo XC90 este așteptată să ajungă în showroom-uri în anul 2022.

Comments are closed.