Viitoarea generație Renault Zoe se va baza pe arhitectura CMF-EV

Odată cu anunțul referitor la oprirea activității industriale a uzinei din Flins, au apărut o serie de întrebări cu privire la viitorul modelului electric Renault Zoe. Potrivit unor informații recente, viitoarea generație a vehiculului de mici dimensiuni va fi susținută de noua platformă CMF-EV, pe care compania franceză o va lansa, la sfârșitul anului 2021 sau începutul lui 2022, prin intermediul versiunii Megane Electric.

Fabrica din Flins nu va mai produce automobile și va fi tranformată într-un centru al economiei circulare, concentrat pe activități de cercetare, inovare și reciclare menite să ajute grupul francez să își micșoreze amprenta de carbon în Europa. Restructurarea se va desfășura în perioada 2021 - 2024 și va avea drept consecință la transferarea producției modelului Zoe către uzina din Douai.

Conform publicației franceze L’Argus, Renault a început deja să lucreze la dezvoltarea următoarei generații a vehiculului 100% electric. Structura va fi asigurată, așadar, de noua arhitectură CMF-EV, despre care se știe că va duce la scurtarea ampatamentului său cu aproximativ 14 cm. Lungimea totală va fi de 4 metri, așa cum este și în prezent, iar propulsia va fi asigurată de o variantă modificată a motorului care va dezvolta 160 kW în configurația noului Megane Electric. În plus, clienții vor avea posibilitatea de a alege dintr-un număr de două pachete de baterii, primul cu o capacitate de 40 kWh, iar cel de-al doilea de 50 kWh.

Nu se știe deocamdată când va ajunge pe piață noua generație Renault Zoe, dar se estimează că debutul ar putea avea loc în anul 2024.

Comments are closed.