Viitoarea generație Audi TT ar putea avea propulsie electrificată

Speculațiile apărute în ultima vreme au dat de înțeles că Audi nu plănuiește să lanseze o versiune actualizată a mașinii sport TT din cauza faptului că vrea să își raționalizeze gama de produse și să micșoreze complexitatea portofoliului. Un alt motiv ar fi acela că producătorul auto geman vrea să investească mai multe resurse în vehiculele cu propulsie electrificată și în cele destinate pieței din China.

Însă directorul tehnic al companiei, Hans-Joachim Rothenpieler, a declarat recent că este posibilă oferirea unui succesor al modelului TT, care să dispună de o tehnologie electrificată, notează revista britanică Auto Express.

„TT este un model emoțional. Am avut câteva discuții despre el la nivel oficial. Unele persoane susțin că ar trebui să renunțăm la el, dar eu consider că face parte din ADN-ul nostru. Vom lupta pentru el. Îmi voi convinge colegii că poate fi electrificat”, a spus Rothenpieler.

Situația este similară și în cazul modelului R8, despre care directorul tehnic al mărcii Audi afirmă că trebuie să treacă printr-un proces de electrificare pentru a rămâne competitiv. La fel se va întâmpla și cu linia de performanță RS, iar un alt pas important va fi făcut spre finalului anului 2020, odată cu lansarea variantei de serie a conceptului e-tron GT.

Comments are closed.