Vehiculul electric BMW iX3 va fi produs în China

BMW Group îşi extinde prezenţa în China. În prezenţa Prim-Ministrului chinez, Li Keqiang, şi a Cancelarului Germaniei, Angela Merkel, BMW Group şi partenerul său Brilliance Automotive Group Holdings au semnat un acord cadru pe termen lung pentru extinderea suplimentară a joint-venture-ului BMW Brilliance Automotive (BBA). În 2019, BBA îşi măreşte capacitatea de producţie a celor două facilităţi locale, Tiexi şi Dadong de la Shenyang (provincia Liaoning), la un maxim de 520.000 de automobile BMW. Mai mult, modelul electric BMW iX3 produs de BBA este planificat să fie exportat pe pieţele din afara Chinei.

„Acordul nostru pune bazele cadrului pe termen lung pentru viitorul nostru în China – un viitor care implică investiţii continue, creştere suplimentară şi un angajament clar faţă de dezvoltarea şi producţia automobilelor electrice. Următorul capitol al colaborării noastre are potenţialul de a merge dincolo de motto-ul actual – în China, pentru China. Modelul electric BMW iX3, produs de BBA din 2020, îşi va găsi clienţii pretutindeni în lume”, a declarat Harald Krüger, preşedinte al Consiliului de Administraţie al BMW AG.

Aproximativ 560.000 de automobile ale mărcii BMW au fost livrate clienţilor din China în 2017 – mai mult decât în următoarele două cele mai mari pieţe, SUA şi Germania, la un loc. Două treimi din toate automobilele BMW vândute în China au fost produse de BBA în cursul anului trecut. Producţia locală a noului BMW X3 a început în China în luna mai, aşa cum fusese planificat, iar lansarea în cea de-a doua jumătate a anului este de aşteptat să accelereze suplimentar creşterea pe cea mai mare piaţă auto din lume. BMW X3 este al şaselea model BMW localizat pentru China.

Pe lângă cele două locaţii de producţie a automobilelor, BBA derulează şi o uzină de motoare, care include o fabrică de baterii pentru automobilele electrificate ale mărcii BMW ce sunt produse local la Shenyang. Aceasta este prima uzină de baterii operată în China de un constructor de automobile premium. Producţia locală a BMW iX3, primul model electric al mărcii BMW, va începe în 2020 la Shenyang. De asemenea, BMW iX3 este planificat să fie exportat în pieţele din afara Chinei.

În prezent, BBA are deja peste 800 de angajaţi în facilităţile sale de cercetare şi dezvoltare, trei sferturi dintre aceştia fiind chinezi. În total, BBA are peste 16.800 de angajaţi. Din 2009, BMW Brilliance Automotive a investit peste 52 de miliarde de renminbi (aproximativ 6,7 miliarde de euro) în uzinele sale din Shenyang. Automobilul BMW cu numărul două milioane produs în China a ieşit de pe linia de asamblare în ianuarie 2018.

Comments are closed.