Varianta electrică a SUV-ului Porsche Macan va utiliza platforma PPE

+-+

Constructorul auto german Porsche plănuiește să lanseze o versiune complet electrică a SUV-ului Macan în anul 2021. Noul automobil va fi susținut de arhitectura PPE (Premium Platform Electric). Această platformă este derivată din tehnologia J1, aflată la baza noii mașini sport Taycan, în așa fel încât să permită dezvoltarea unor tipuri de caroserii cât mai variate.

Vehiculul electric va avea un design diferit de cel al modelului standard Macan din dorința de a scoate în evidență inovațiile pe care le va aduce în industria auto, dar va păstra ADN-ul și spiritul celui mai sportiv SUV din gama Porsche.

„Nu există diferențe reale între provocările ce vizează dezvoltarea modelelor Taycan și Macan. Actualul Macan nu este chiar atât de aerodinamic, așa că trebuie să mai lucrăm la acest aspect. Echipa Taycan de ocupă de asta. La Taycan nu a trebuit să renunțăm la nimic pentru a obține respectivele performanțe aerodinamice și sunt sigur că se va întâmpla la fel și pentru Macan. Bateria de 600 de kilograme nu aduce un beneficiu dinamicii, dar centrul de greutate coborât este un avantaj”, a declarat Julian Baumann, directorul Porsche responsabil de SUV-uri, în cadrul unui interviu acordat recent publicației britanice Autocar.

În varianta electrică, Macan nu va adopta forma unui SUV cu elemente de coupé deoarece se dorește păstrarea calităților practice apreciate până acum de clienți. Noul model va oferi tracțiune integrală și va avea câte un motor electric instalat pe fiecare dintre cele două punți. În configurația de top, el va genera aproximativ 700 CP și un cuplu maxim de peste 1.000 Nm.

+++

Comments are closed.