Varianta de serie a conceptului Volkswagen ID. Buzz va fi construită în Germania

Volkswagen a ales să producă versiunea de serie a conceptului electric ID. Buzz în incinta unei uzine din Germania, începând cu anul 2022. De acolo, noul model va fi exportat în diferite regiuni ale lumii, inclusiv în America de Nord.

Informația a fost dezvăluită recent de Johan de Nysschen, directorul de operațiuni al diviziei Volkswagen America, în cadrul unui interviu acordat publicației MotorTrend. Însă numele final pe care îl va purta automobilul inspirat de conceptul ID. Buzz nu se cunoaște deocamdată. Se știe doar că el va face parte din familia ID., rezervată noilor mașini cu propulsie 100% electrică din gama Volkswagen.

Primul vehicul susținut de platforma MEB este hatchbabck-ul ID.3, a cărui producție a început deja în incinta fabricii din Zwickau, Germania. Gama va fi completată în scurtă vreme de varianta de serie a conceptului ID. Crozz. Viitorul SUV cu zero emisii de noxe va fi asamblat în mai multe locații din lume, inclusiv în statul american Tennessee.

Volkswagen va investi aproximativ 66 de milioane de dolari în electrificare și tehnologii digitale până în anul 2023, obiectivul companiei fiind de a livra un număr total de 22 de milioane de mașini electrice la nivel global până în 2029.

Comments are closed.