Varianta de serie a conceptului Nissan Ariya va debuta în iulie

Se știa deja că Nissan plănuiește să transforme conceptul 100% electric Ariya într-un crossover pe care să îl comercializeze pentru început pe piața din Japonia, iar apoi să îl lanseze în Europa și Statele Unite ale Americii.

Data oficială a prezentării modelului de serie nu era cunoscută până acum, când informația a fost dezvăluită în cadrul întâlnirii anuale a acționarilor Nissan. Conform publicației Automotive News, debutul este programat să aibă loc în data de 15 iulie.

„Principalul atu al noului Ariya îl constituie fuziunea dintre electrificare și tehnologiile avansate de asistență a șoferului care vor evolua pe viitor pentru a fi utilizate de mașinile autonome. Ne așteptăm ca Ariya să joace un rol cheie în progresul mărcii Nissan către o nouă eră”, a declarat Makoto Uchida, CEO-ul firmei Nissan.

Versiunea de producție a conceptului Ariya va beneficia de sistemul de conducere autonomă ProPilot 2.0, la care se va adăuga o tehnologie de propulsie 100% electrică în stare să garanteze o autonomie maximă de 483 km. Asamblarea noului automobil se va desfășura în cadrul uzinei din Tochigi, Japonia.

Comments are closed.