Uzina Volkswagen din Zwickau a construit ultimele mașini cu motoare termice

După 116 ani de la începerea activității, uzina deținută de compania germană Volkswagen în Zwickau a intrat oficial într-o nouă etapă. Săptămâna trecută a fost marcată încetarea producției de automobile cu motoare termice în cadrul acestei fabrici, pentru a face loc vehiculelor echipate cu tehnologii 100% electrice de propulsie.

Ultima mașină cu motorizare convențională asamblată la Zwickau a fost o versiune Golf R Estate de culoare Oryx White Pearl Effect, prevăzută cu o unitate pe benzină de 2 litri și comandată de un client din Germania. Un număr total de 6.049.207 automobile Volkswagen Polo, Golf, Golf Estate, Passat Saloon și Passat Variant au fost construite la Zwickau începând din anul 1990.

De acum înainte, acolo vor fi produse doar mașini electrice, atât pentru Volkswagen, cât și pentru mărcile Audi și Seat. Faza de pregătire se va întinde pe durata a șase săptămâni, primele modele electrice urmând a fi asamblate la Zwickau spre sfârșitul anului 2020.

Volkswagen a investit aproximativ 1,2 miliarde de euro în transformarea acestei uzine și în pregătirea angajaților. Șase vehicule electrice bazate pe arhitectura MEB vor fi construite la Zwickau începând din 2021, fiind estimată o capacitate anuală de producție de 330.000 de unități.

Comments are closed.