Următoarea generație Opel Astra va prelua elemente de design de la SUV-ul Mokka

Opel Astra este programat să ajungă la cea de-a opta generație spre sfârșitul anului 2021, motiv pentru care au început deja să apară informații cu privire la stilul adoptat de viitorul automobil.

Conform revistei britanice Autocar, modelul Astra – comercializat atât sub umbrela Opel, cât și cea a mărcii Vauxhall – se va îndrepta către aceeași direcție curajoasă de design urmată și de noul SUV Mokka, în loc să păstreze o înfățișare convențională. Declarația îi aparține lui Mark Adams, șeful departamentului de design al companiei.

„Ce reprezintă Mokka pentru segmentul său, va fi Astra în segmentul său. Curajul și elementele cheie ale modelului Mokka se vor vedea și în acest caz. Nu vom lua același design și îl vom metamorfoza în forme diferite. Vom lua aceleași ingrediente și vom construi în jurul lor”, a subliniat Adams.

Noua generație Opel Astra se va baza pe aceeași platformă utilizată și de viitorul Peugeot 308. Cu toate acestea, șeful departamentului de design susține că vor exista diferențe majore între cele două mașini, așa cum se întâmplă cu Opel Corsa și Peugeot 208.

Totodată, se așteaptă ca viitoarea generație Astra să beneficieze de o linie nouă de motoare diesel și pe benzină, cu trei sau patru cilindri. Din ofertă ar urma să facă parte și două versiuni plug-in hybrid, una dintre ele având roți motrice față, iar cealaltă dispunând de tracțiune integrală.

Comments are closed.