Urmatoarea generatie Ford Mondeo va ajunge in Europa in ultima parte a anului

Galerie foto

Potrivit unor noi informaţii, a cincea generaţie a modelului Ford Mondeo va sosi în Europa în cel de-al patrulea trimestru al anului 2014.

Compania americană a plănuit iniţial să pornească producţia noului Mondeo în aprilie 2013, însă acest moment a fost amânat din cauza unor probleme legate de omologare şi specificaţii. Acum publicaţia Auto Express a aflat de la şeful diviziei britanice a grupului Ford, Mark Ovenden, că maşina va fi lansată în ultima parte a acestui an şi va fi puţin mai ieftină decât modelul precedent, preţul de pornire fiind estimat la 15.500 de lire sterline. De asemenea, Ford va oferi şi o versiune Vignale prevăzută cu echipamente de ultimă generaţie.

În ceea ce priveşte motorizarea, va exista un nou propulsor EcoBoost pe benzină de 1,5 litri, cu 148 CP şi un cuplu de 240 Nm, valori similare cu ale actualei unităţi de 1,6 litri, însă el va avea un consum mai redus de combustibil şi emisii mai mici de CO2. Totodată, Ford va instala micul său motor EcoBoost de 1 litru în trei cilindri, care îi va permite vehiculului de dimensiuni destul de mari să aibă emisii de CO2 sub 130 g/km.

În plus, va fi disponibilă şi o variantă diesel echipată cu transmisie automată conectată la un sistem de tracţiune integrală, aceasta fiind o premieră pentru Ford Mondeo.

Comments are closed.