Un prototip al viitorului Porsche Taycan a parcurs 3.425 km în doar 24 de ore

Cu mai puțin de o lună înainte de premiera mondială, programată să aibă loc în data de 4 septembrie, un prototip de pre-producție al viitorului model electric Porsche Taycan a străbătut o distanță totală de 3.425 de kilometri pe circuitul de mare viteză Nardò din Italia, în doar 24 de ore.

Vehiculul cu propulsie complet electrică s-a deplasat cu viteze cuprinse între 195 km/h și 215 km/h, la temperaturi extrem de ridicate, ce au ajuns să atingă și 42 de grade Celsius. Testarea lui s-a desfășurat aproape fără întrerupere, singurele opriri fiind cele pentru schimbarea șoferilor și reîncărcarea pachetului de baterii. Echipa a fost alcătuită dintr-un număr de șase șoferi care au avut responsabilitatea de a se deplasa cât mai rapid pe cei 12,6 kilometri ai traseului.

Mașina sport creată de Porsche dispune de o tehnologie electrică de 800 de volți și un sistem sofisticat de management termic prin intermediul căruia este prevenită generarea unei călduri excesive, precum și asigurarea unei temperaturi optime pentru eficientizarea procesului de încărcare a bateriei.

Potrivit oficialilor companiei germane, până la finalul anului 2019, atunci când automobilul 100% electric Taycan va fi lansat oficial spre vânzare, el va fi parcurs mai mult de șase milioane de kilometri de teste la nivel global.

Comments are closed.