Ultimul exemplar Bentley Mulsanne a părăsit linia de producție

După mai mult de un deceniu în care a făcut parte din gama companiei britanice Bentley și peste 7.300 de unități construite în total, sedanul de lux Mulsanne a ajuns acum la finalul ciclului său de viață. Ultimul exemplar al modelului dezvăluit în premieră mondială în vara anului 2009 a ieșit de pe linia de producție a uzinei din Crewe în această săptămână.

„Mulsanne este un punct culminant a tot ce s-a învățat la Bentley în primii 100 de ani în materie de producție auto. El a fost vârful nostru de gamă timp de peste un deceniu și a reușit să își câștige locul în istoria mărcii Bentley. Sunt extrem de mândru de sutele de designeri, ingineri și muncitori care au dat viață modelului Mulsanne în ultimii zece ani. Acum începe călătoria noastră pe drumul mobilității sustenabile prin intermediul stategiei Beyond100, iar rolul vârfului de gamă va fi preluat de noul Flying Spur”, a declarat Adrian Hallmark, președintele Bentley.

În ultimul deceniu, mai mult de 700 de persoane au investit aproximativ trei milioane de ore de muncă în construirea sedanului Mulsanne. Doar pentru fabricarea caroseriilor au fost necesare în jur de 42 de milioane de puncte de sudură, iar crearea interioarelor din piele a durat peste un milion de ore. Alte 90.000 de ore au fost alocate lustruirii mașinilor, fiecare element fiind verificat cu multă atenție pentru ca totul să fie perfect la final.

Bentley nu a dorit să facă publică identitatea persoanei în posesia căreia va ajunge ultimul exemplar al modelului Mulsanne.

Comments are closed.