Toyota Verso va dispune de un motor diesel construit de BMW

Galerie foto

Noul model Toyota Verso va avea o versiune prevăzută cu un motor diesel de 1,6 litri fabricat de BMW, acesta fiind primul proiect realizat în cadrul colaborării tehnice pe care cei doi producători auto au semnat-o în decembrie 2011.

Verso 1.6 D-4D va intra în producţie în ianuarie 2014 în cadrul uzinei Toyota din Adapazari (Turcia) şi va fi propulsată de o unitate turbodiesel creată de BMW care dezvoltă 110 CP. Cuplul maxim de 260 Nm va fi generat la turaţii cuprinse între1750 şi 2250 rpm, relatează Autocar.co.uk.

Componenta care ajută motorul să îndeplinească standardele Euro 5 este construită în fabrica deţinută de BMW în Austria şi este folosită atât de BMW Seria 1, cât şi de MINI Mk2. Toyota susţine că Verso 1.6 D-4D are emisii de CO2 de 119 g/km şi că a fost nevoie de un propulsor diesel de capacitate mică pentru a putea concura pe piaţa europeană.

Colaborarea dintre Toyota şi BMW mai include un studiu de fezabilitate pentru a dezvolta împreună o platformă dedicată maşinilor sport, lucrul la caroserii uşoare şi crearea unui sistem pe bază de pile de combustie.

Comments are closed.