Toyota va lansa șase modele electrice noi la nivel global

Compania japoneză Toyota a anunțat că va accelera dezvoltarea mașinilor cu propulsie 100% electrică și plănuiește să dezvăluie cel puțin zece astfel de vehicule începând din anul 2020, inclusiv șase automobile susținute de platforma e-TNGA pe care le va comercializa la nivel global.

În plus, Toyota a devansat obiectivul stabilit inițial pentru 2030 – potrivit căruia modelele cu propulsie electrificată ar trebui să reprezinte jumătate din vânzările globale – pentru anul 2025. În cadrul acestui plan, marca niponă își propune să livreze cel puțin un milion de mașini electrice sau cu pile de combustie pe bază de hidrogen, precum și alte 4,5 milioane de vehicule hibride.

Noul program dedicat automobilelor electrice va fi demarat anului viitor, atunci când Toyota va prezenta versiunea electrică a crossover-ului C-HR, precum și o citadină cu două locuri dedicată pieței japoneze.

De asemenea, Toyota intenționează să dezvolte cel puțin șase modele globale, inclusiv unele produse alături de mărcile japoneze Suzuki și Subaru, pe baza variantei electrice a arhitecturii TNGA. Printre acele vehicule se va afla un SUV compact realizat împreună cu Suzuki și un SUV de clasă medie construit în colaborare cu Subaru.

Comments are closed.