Toyota prezintă cea de-a patra generație a modelului Yaris

Constructorul auto japonez Toyota anunță premiera mondială a noului Yaris, un vehicul desenat în așa fel încât să vină în întâmpinarea provocărilor tot mai mari ale vieții urbane. El se adresează clienților care își doresc o mașină compactă, agilă în oraș, ușor de parcat și confortabilă pe distanțe lungi.

Noul Yaris este primul automobil care aduce filozofia TNGA (Toyota New Global Architecture) în segmentul compact, prin intermediul platformei GA-B și a sistemului hibrid de propulsie format dintr-un motor cu trei cilindri. În plus, tehnologiile de siguranță activă și pasivă integrate în structura sa îl fac să devină cel mai sigur vehicul compact din Europa.

Designul exterior al noii generații Yaris este definit prin conceptul „Condensed and Agile” deoarece și-a păstrat dimensiunile mici, spre deosebire de competitorii care au tot crescut de-a lungul anilor. Noul model este cu aproximativ 5 mm mai scurt decât predecesorul lui, însă ampatamentul a fost extins cu 50 mm, fapt ce îi asigură agilitatea și manevrabilitatea de care este nevoie pe durata deplasărilor urbane.

De asemenea, platforma GA-B a permis reducerea înălțimii mașinii cu 40 mm, fără afectarea spațiului interior deoarece scaunele șoferului și pasagerilor sunt poziționate mai jos acum. În schimb, lățimea a crescut cu 50 mm, contribuind și la crearea unei senzații de mai multă stabilitate.

Habitaclul este mai încăpător decât cel al generației anterioare și beneficiază de materiale de calitate superioară, alături de finisaje inovatoare. Informațiile necesare șoferului sunt afișate în mod clar și direct în trei locuri diferite: ecranul tactil din partea centrală, display-ul TFT din zona instrumentarului de bord și noul head-up display color de 10 inch.

În ceea ce privește propulsia, noua generație Yaris vine echipată cu sistemul 1.5 Hybrid Dynamic Force, alcătuit dintr-un motor pe benzină care promite să fie cu 40% mai eficient din punct de vedere termic. Totodată, clienții din unele țări vor putea alege unitățile pe benzină de 1 litru și 1,5 litri, cu trei cilindri.

La capitolul sisteme de siguranță activă și pasivă, noul model compact dispune de tehnologii precum Intelligent Adaptive Cruise Control și Lane Trace Assist, la care se adaugă, în premieră, un airbag instalat în zona centrală.

Cea de-a patra generație Toyota Yaris va fi construită în cadrul uzinei din Franța, în urma unei investiții de peste 300 de milioane de euro care a avut rolul de a facilita demararea producției de vehicule susținute de platforma GA-B.

Comments are closed.