Toyota își extinde portofoliul cu ajutorul derivatei Yaris GR Sport

Inspirat de exclusivistul hatchback de performanță Yaris GRMN, noul automobil Yaris GR Sport promite să aducă mai multă animație în gama de modele supermini a companiei japoneze Toyota. Lansarea spre vânzare este programată să aibă loc spre finalul acestui an, la scurtă vreme după debutul public din luna octombrie, din cadrul Salonului Auto de la Paris, fiind prima versiunea GR Sport oferită de Toyota pe piața din Europa.

Nivelul de echipare GR Sport are rolul de a evidenția succesul înregistrat de echipa Toyota Gazoo Racing în competițiile internaționale de motorsport, făcând parte din noua generație de mașini de stradă prevăzute cu emblema „GR”.

Noul Yaris GR Sport dispune de o suspensie modificată pentru a garanta o manevrabilitate mai bună și răspunsuri mai rapide, dar și pentru a oferi mai multă plăcere pe durata condusului. În plus, el beneficiază de amortizoare Sachs Performance similare celor folosite de varianta GRMN și o bară antiruliu solidă pentru a crește rigiditatea.

De asemenea, garda la sol a fost coborâtă cu 11 mm comparativ cu modelul standard, iar deplasarea se realizează cu sprijinul unor jante negre de 17 inch, acoperite de anvelope Bridgestone Potenza RE50 205/45R17.

Versiunea Yaris GR Sport este disponibilă doar în configurația de cinci uși și cu sistemul de propulsie hibrid format dintr-un motor de 1,5 litri.

Comments are closed.