Toyota ar putea crea un SUV de clasă mică pa baza noii platforme

Divizia europeană a companiei japoneze Toyota ia în considerare posibilitatea de a construi un SUV de mici dimensiuni cu ajutorul noii platforme GA-B, pe care a dezvăluit-o recent.

Automobilul ar urma să fie asamblat în cadrul uzinei din Valenciennes, Franța, alături de succesorul modelului Yaris. Însă nu se știe deocamdată când va începe producția celor două mașini, ci doar că ele vor fi susținute de versiunea arhitecturii TNGA pe care Toyota a optimizat-o pentru vehiculele de mici dimensiuni, informează publicația Automotive News Europe.

Toyota a anunțat că noua platformă GA-B va putea sta la baza unor mașini cu înălțimi, ampatamente și ecartamente diferite. În consecință, este foarte probabil ca portofoliul mărcii să fie extins prin intermediul unui SUV de clasă mică.

Actuala generație Yaris se află pe piață încă din 2011 și se bucură în continuare de succes, în special datorită variantei hibride care a fost inclusă în gamă în 2012. În primele șase luni ale acestui an, Toyota a vândut în Europa 116.469 de unități ale modelului Yaris, cu 1,3% mai mult decât în aceeași perioadă din 2018, potrivit datelor publicate de JATO Dynamics.

Toyota a anunțat la începutul anului 2018 că va aduce arhitectura TNGA în cadrul uzinei din Valenciennes, în urma unei investiții de peste 300 de milioane de euro, pentru a urca volumul producției la 300.000 de vehicule asamblate pe an.

Cât despre platforma GA-B, ea va oferi o manevrabilitate îmbunătățită datorită creșterii rigidității și coborârii centrului de greutate. În plus, va putea susține două tipuri diferite de suspensie spate și le va permite designerilor să creeze modele cu proporții atractive.

Comments are closed.