Toyota a dezvăluit un concept al viitoarei generații Mirai

+-+

Compania japoneză Toyota a prezentat în 2014 primul sedan din lume propulsat cu ajutorul pilelor de combustie pe bază de hidrigen. Acum, modelul Mirai se pregătește pentru cea de-a doua generație, care va pune la dispoziția clienților tehnologii și mai avansate, alături de un design atractiv și performanțe superioare.

Toyota oferă primele indicii despre noul Mirai prin intermediul unui concept pe care îl va expune, în premieră mondială, în cadrul ediției din acest an a Salonului Auto de la Tokyo. Varianta de serie este programată să debuteze în 2020, inițial în Japonia, America de Nord și Europa.

Noul Mirai se bazează pe arhitectura TNGA, are 4.975 mm lungime, 1.885 mm lățime, 1.470 mm înălțime și beneficiază de un ampatament de 2.920 mm, astfel că poate transporta în condiții optime de confort cel mult cinci persoane. Pe lângă proporțiile elegante și liniile fluide ale caroseriei, vehiculul cu tracțiune spate dispune de un instrumentar de bord digital, un ecran central cu diagonala de 12,3 inch și jante cu diametrul de 20 inch.

„Ne-am propus să creăm o mașină pe care clienții să își dorească să o conducă tot timpul, o mașină cu un design atractiv și emoțional, dinamică și performantă, care să aducă zâmbete pe fețele șoferilor”, a declarat Yoshikazu Tanaka, inginerul-șef al proiectului Mirai.

Noul model Toyota Mirai promite să ofere o autonomie cu până la 30% mai mare decât predecesorul său.

+++

Comments are closed.