Toate automobilele Mercedes-AMG vor avea versiuni electrificate

Divizia Mercedes-AMG va dezvolta câte o variantă cu propulsie hibridă plug-in a fiecărui vehicul din gama sa cu ajutorul sistemului EQ Power furnizat de Mercedes-Benz. Măsura face parte din planul de electrificare al companiei germane care vizează scăderea semnificativă a emisiilor de CO2 la nivelul întregului portofoliu.

Primele variante PHEV ale familiei Mercedes-AMG vor debuta în 2020, informează revista britanică Autocar.

În momentul de față, Mercedes-AMG oferă câteva opțiuni cu propulsie micro-hibridă, printre modelele din această categorie numărându-se CLS 53 și E53. Sistemul instalat în structura acestor automobile include generatorul de 48 de volți EQ Boost, cu sprijinul căruia se generează încă 22 CP și 250 Nm.

„Toate vehiculele AMG vor fi disponibile în viitor cu opțiuni plug-in hibrid. Tehnologia de propulsie micro-hibridă nu face parte din strategia AMG deoarece scăderea nivelului de emisii este prea mică în acest caz”, a subliniat Frank Overmeyer, Senior Manager în cadrul grupului Daimler.

Mercedes-Benz oferă în prezent derivate PHEV ale modelelor din Clasa C, Clasa E și Clasa S, iar lor li se vor alătura în scurtă vreme SUV-urile GLC și GLE. Constructorul auto german își propune să lanseze 20 de versiuni PHEV până la finalul anului 2020 și să dezvolte o nouă tehnologie de propulsie hibridă plug-in special pentru mașinile compacte.

De cealaltă parte, modelele Mercedes-AMG vor utiliza o versiune modificată a sistemului EQ Power în așa fel încât să permită obținerea unor performanțe superioare.

Comments are closed.