Tesla va mări prețul automobilelor pentru a ține deschise mai multe magazine

Compania americană Tesla a anunțat că va crește cu aproximativ 3% prețul variantelor de top ale mașinilor sale din dorința de a evita închiderea unor magazine de desfacere. Această informație vine la scurtă vreme după declarația dată de CEO-ul Elon Musk, potrivit căruia Tesla ar trebui să acorde o atenție sporită vânzărilor online.

Măsura va viza doar versiunile mai scumpe ale gamelor Model 3, Model S și Model X, astfel că noua strategie nu va implica și derivata de bază a sedanului entry-level Model 3, pe care clienții o pot achiziționa contra sumei de 35.000 de dolari.

Elon Musk spunea recent că Tesla ar putea diminua prețurile vehiculelor cu aproximativ 6% prin închiderea magazinelor și orientarea spre vânzările online, relatează Automotive News Europe. Constructorul auto american va închide o serie de magazine în lunile următoare, în funcție de performanțele obținute, iar în cele rămase deschise vor fi expuse mai puține mașini decât în prezent pentru a le permite potențialilor clienți să efectueze teste sau să le cumpere imediat, în cazul în care nu vor să plaseze o comandă pe internet.

Săptămâna aceasta, Tesla își va extinde linia de produse cu ajutorul noului SUV Model Y, susținut de arhitectura utilizată de sedanul Model 3.

Comments are closed.