Tesla Model X și Porsche Taycan au impresionat la cele mai noi teste Euro NCAP

Organizația Euro NCAP a dat publicității penultimul comunicat de presă din acest an, prin intermediul căruia anunță rezultatele celor mai noi teste de siguranță, efectuate pe baza actualelor protocoale.

Recentele verificări au avut în vedere automobilele Tesla Model X, Porsche Taycan, Audi Q7, Renault Captur, Subaru Forester, Škoda Octavia, Ford Mondeo și Ford Kuga – toate obținând calificativul maxim de cinci stele. Lor li s-a alăturat SUV-ul francez Peugeot 2008, care a primit patru stele în versiunea standard, respectiv cinci stele în echiparea cu pachetul opțional de siguranță. Tot patru stele și-au adjudecat variantele actualizate ale modelelor Volkswagen Sharan și Seat Alhambra, în timp de noul Jeep Renegade a obținut doar trei stele din partea experților Euro NCAP.

Potrivit comunicatului oficial, vedeta acestei runde de teste a fost Tesla Model X. SUV-ul electric american a fost recompensat cu un scor de 94% pentru sistemele de siguranță pe care le pune la dispoziția clienților în mod standard, egalând astfel performanța consemnată de Model 3 în urmă cu doar câteva luni. De asemenea, Model X a obținut un calificativ de 98% pentru protecția pasagerilor adulți, 81% pentru protecția pasagerilor copii și 72% pentru protecția asigurată pasagerilor.

Specialiștii Euro NCAP s-au declarat impresionați și de noul Porsche Taycan, primul automobil complet electric al companiei germane. Sedanul de înaltă performanță a înregistrat un scor de 85% pentru protecția oferită pasagerilor adulți, 83% pentru protecția pasagerilor copii, 70% pentru protecția pietonilor și 73% pentru sistemele de siguranță afltate în echiparea standard.

„Felicitări Tesla și celorlalte cinci mașini care au obținut cinci stele nu doar pentru performanțele de la teste, ci și pentru faptul că au permis ca sistemele de siguranță să fie accesibile în mod standard pe piețele din Europa. De asemenea, este bine să vedem producători – ca Ford și Volkswagen în acest caz – care standardizează sistemele AEB și îmbunătățesc în permanență vehiculele vechi din gamă”, a declarat Michiel van Ratingen, secretarul general al organizației Euro NCAP.

Comments are closed.