Tesla ar putea dezvolta un hatchback electric pentru Europa

Elon Musk, fondatorul companiei americane Tesla, a vorbit în cadrul unei conferințe ce a avut loc de curând despre planul său de a lansa pe piață mașini electrice în stare să garanteze autonomii mai ridicate în anii care urmează. De asemenea, el a precizat că uzina aflată în construcție în apropiere de Berlin va avea rolul de a produce vehicule dedicate clienților din Europa, inclusiv modele de dimensiuni mai mici, pentru care să poată fi găsit mult mai ușor un loc de parcare în zonele aglomerate.

„În Europa, ar avea sens să construim o mașină compactă, poate un hatchback. Sunt sigur că vor mai fi și alte modele”, a declarat Elon Musk, potrivit publicației Automotive News Europe.

Tesla va lansa în scurtă vreme versiuni îmbunătățite ale vehiculelor actuale, în așa fel încât să poată oferi autonomii de aproximativ 700 km. În plus, compania a început dezvoltarea unor mașini capabile să depășească pragul de 1.000 km, iar printre ele se va număra și varianta actualizată a modelului Roadster.

Portofoliul companiei americane este format în prezent din sedanurile Model 3 și Model S, alături de SUV-urile Model Y și Model X. Însă dimensiunile mari ale acestor vehicule nu se adaptează suficient de bine la condițiile din Europa. „Am condus un Model X prin Berlin și mi-a fost greu să găsesc un loc de parcare unde să încapă”, a precizat Elon Musk.

Uzina Tesla din Germania este programată să își înceapă activitatea la mijlocul anului viitor și se estimează că va avea o rată anuală de producție de 500.000 de unități.

Comments are closed.