Tesla anunță că a produs un milion de vehicule în 12 ani

+-+

Marca americană Tesla celebrează atingerea unui prag extrem de important în activitatea sa. Mai exact, compania informează că a construit până în prezent un milion de automobile, iar mașina care i-a făcut pe angajați să sărbătorească acest moment important este un exemplar de culoare roșie a noului SUV Model Y.

Anunțul a fost făcut de Elon Musk, fondatorul Tesla, prin intermediul unei postări publicate de contul personal de Twitter, notează AutoPlus.fr.

Firma Tesla a fost înființată în anul 2003, însă producția primului său model a fost demarată abia în martie 2008, fiind vorba despre popularul Roadster bazat pe Lotus Elise. Acum, din portofoliul brand-ului fac parte sedanurile electrice Model 3 și Model S, alături de SUV-urile Model Y și Model X. În plus, gama va fi completată în viitorul apropiat de o nouă generație Roadster, precum și de un pick-up electric denumit Cybertruck.

Tesla a asamblat 365.500 de vehicule în 2019 și estimează că va obține de acum încolo un volum anual de producție de 500.000 de mașini în cadrul fiecăreia dintre uzinele sale. Pentru a-și concretiza aceste ambiții, compania a început construcția unei fabrici în Germania, care se va alătura celor din SUA și China.

+++

Comments are closed.