SUV-ul Mercedes-Benz GLB va avea o variantă electrică

Cel mai nou SUV pe care compania germană Mercedes-Benz îl va include include în portofoliu se va numi GLB și va beneficia de o derivată complet electrică EQB, alături de cele echipate cu motorizări diesel, pe benzină și hibride.

Modelul EQB va fi poziționat sub recent dezvăluitul EQC și va oferi o autonomie de până la 500 km, potrivit unor surse din interiorul firmei, citate de revista britanică Autocar.

Mercedes-Benz GLB ar urma să fie dezvăluit oficial în luna septembrie a acestui an, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt. Baza lui va fi asigurată de o serie de propulsoare diesel și pe benzină, cu patru cilindri, dar clienții vor putea opta ulterior și pentru tehnologii electrice sau hibride plug-in, ca parte a strategiei constructorului auto german de a oferi mai mult de 130 de vehicule electrificate până la finalul anului 2022.

GLB este cel de-al optulea model susținut de platforma MFA II a companiei germane Mercedes-Benz, în jurul căreia a fost produsă și varianta cu ampatamentul extins a sedanului Clasa A, dedicată în exclusivitate pieței din China.

Comments are closed.