SUV-ul Maserati Grecale va debuta în acest anUn prototip al viitorului SUV Maserati Grecale a fost fotografiat în apropierea uzinei Viale Ciro Menotti din Modena, iar angajații companiei italiene au avut permisiunea de a fi primii care difuzează aceste imagini pe rețelele sociale.

Modelul se află în prezent în plin proces de dezvoltare, astfel că va trece în perioada următoare printr-un program intensiv de testare, atât pe drumuri publice și pe circuit, cât și pe trasee off-road. Scopul va fi acela de a strânge cât mai multe informații, în condiții variate de utilizare, pentru a efectua ajustările necesare înainte de lansarea produsului final.

Noul vehicul va fi construit în cadrul fabricii din Cassino, Italia, acolo unde sunt planificate investiții de aproximativ 800 de milioane de euro în modernizarea liniei de asamblare. Premiera mondială este așteptată să aibă loc spre finele anului 2021, Grecale devenind cel de-al doilea SUV inclus în portofoliul Maserati, după Levante. El va juca un rol extrem de important în strategia de revigorare a companiei italiene, asemenea recent lansatului supercar MC20.

Grecale va primi în scurtă vreme și o versiune complet electrică, Maserati estimând că SUV-urile vor reprezenta 70% din vânzările brand-ului, în 2025, în timp ce ponderea sedanurilor va coborî la 15%, notează revista Autocar.co.uk. De o variantă electrică va beneficia și viitoarea generație Levante, cel mai târziu începând din anul 2024.Comments are closed.